Wat kunnen psychologen in Rotterdam voor je doen?

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog gaat een aantal dingen voor je doen.

  • We helpen jou om jouw probleemstelling zo concreet mogelijk te maken, door middel van het formuleren van een thema. Als je immers concreet hebt wat er scheelt, kun je ook gerichter naar de oplossing toe werken.Je kunt jouw verhaal doen (dat is voor veel mensen trouwens al heel fijn) en ik zal de ruimte nemen om je verhaal te horen. Je krijgt informatie over jouw klacht, en we geven tips en handige links om eens na te lezen en over na te denken.
  • We vertellen wat jij er aan kunt doen. Dat is voor iedereen anders, want zo herkenbaar als je klacht is, zo uniek ben jij. Je hebt jouw eigen vaardigheden en talenten. Sommige dingen liggen je nu eenmaal beter dan andere. We doen dan ook onze best niet alleen jouw klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen.
  • Als we aan de slag gaan hebben wij de rol van ondersteuner. De ondersteuner in het proces dat JIJ loopt; we houden je een spiegel voor, geven je inzicht, helpen je verbanden en patronen te zien en als dat nodig is, te doorbreken. Het echte werk, dat doe jij. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je vaak het overzicht in alle dingen die je wel goed kunt. Door samen met mij aan het werk te gaan ontdek je die weer. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Aan het einde van de behandeling merk je dat je gegroeid bent. En dat je klachten weg zijn (of dat je er mee kunt leven).

Wat ga ik doen?

Zoals ik al zei zal ik tijdens dit proces je ondersteuner zijn. Je metgezel op ontdekkingsreis. Een behandeling beginnen of een proces instappen betekent werk aan de winkel. Ik neem het roer niet over, ik neem je niets uit handen. Sterker nog, de motivatie en de inzet van de cliënt (van jou dus) heeft heel veel invloed op het succes van de behandeling.

Waar moet je op letten?

Je bent hier, nu, op deze website. Dat wil zeggen dat je weet dat je erkent dat je een klacht hebt en inziet dat je hulp nodig hebt. Maar hoe kies je nu eigenlijk een psycholoog?

Je moet op drie dingen letten:

  1. Is de psycholoog aangesloten bij een beroepsvereniging,
  2. Heeft de psycholoog de benodigde ‘papieren’ en
  3. Past de psycholoog bij jou.

Die eerste twee zijn makkelijk na te gaan. Heel praktisch, check op de website de opleidingen en kwalificaties en welke beroepsvereniging de psycholoog heeft. Over het algemeen is bijvoorbeeld een NIP registratie een goede graadmeter.
De derde is het belangrijkst en ook het lastigst. Door te doen wat je nu doet, een website napluizen, kom je veel te weten over de stijl van werken en de persoon. Dat is belangrijk, want je gaat samenwerken, dus dan moet je elkaar wel liggen. Kom je er zo niet uit, dan kun je in je omgeving navragen en ook je huisarts kan je goed op weg helpen.

Contact Psycholoog Rotterdam

Wil je weten wat ik voor jou kan doen of heb je vragen? Neem contact op met mijn praktijkassistente van Psyned. Je krijgt persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie. Er kan indien gewenst een afspraak worden gemaakt en ik heb geen wachtlijst. Zo ben je snel geholpen. Bel naar 010 – 3070091