Therapie Rotterdam

De eerste afspraak

Jij vertelt jouw verhaal. De psycholoog zal waarschijnlijk doorvragen op onderdelen. Bijvoorbeeld over jou, buiten de klacht of vraag. Over wie je bent, wat belangrijk voor je is, waar je nog meer tegenaan loopt. Zo krijg ik, in die eerste sessie al een goed beeld van wat er speelt.

De psycholoog koppelt tijdens de eerste bijeenkomst vaak meteen terug wat hij denkt dat er aan de hand is, wat jouw thema’s zijn en wat richtingen van mogelijke behandelingen kunnen zijn. In de regel vinden cliënten dat heel plezierig bij Therapie Rotterdam.

Op weg

Je klachten zijn het vertrekpunt. Nu kun je je helemaal ingraven op waar de ‘fouten’ zitten, waar het ‘mis’ gaat. Maar in veel gevallen kun je je ook richten op de oplossing. Waar je naartoe wilt, waar je kracht zit, waar het goed gaat. Vanuit jouw talenten. Door zo te werken groeit er sneller vertrouwen in jezelf en in eigen kunnen, waardoor je weer grip ervaart op je heden en toekomst. Mensen zijn vaak verrast als ze ontdekken wat ze al wel kunnen en in het verleden al hebben gedaan om hun moeilijkheden te boven te komen.

Therapie Rotterdam: cliëntgericht

Cliëntgerichte psychotherapie is gericht op de persoon. Jij bent het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Voordeel van deze behandeling is dat je niet zozeer aan de klacht werkt, als wel aan persoonlijke groei. Dat is voor veel cliënten een veel fijnere positievere insteek.

Je kunt het zo zien: je weg uit deze situatie is een weg van persoonlijke groei. Die kan ik je niet opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) de vaardigheden de je al in je hebt. Jij bepaalt die groei. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt.

Zo groei je met therapie Rotterdam stap voor stap naar een nieuwe situatie. Maar dat niet alleen, je leert ondertussen veel van jezelf en wat je allemaal kunt. Daar heb je nog lang na de behandeling heel veel aan.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Psycholoog Rotterdam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

Contact Psycholoog Rotterdam

Wil je weten wat ik voor jou kan doen of heb je vragen? Neem contact op met de praktijkassistente van Psyned. Je krijgt persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie. Er kan indien gewenst een afspraak worden gemaakt en ik heb geen wachtlijst. Zo ben je snel geholpen. Bel naar 010 – 3070091.