Tarief en vergoeding van psychische hulp

Tarief en duur

De tarieven en de duur van de behandeling kunnen verschillen per therapeut of psycholoog. Voor afspraken buiten kantooruren of in het weekend betaal je vaak een iets hoger tarief. Zo is relatietherapie ook wat duurder dan individuele therapie. Hieronder vindt je de standaard tarieven lijst van de psychologen Amsterdam:

Tarievenlijst psycholoog Rotterda,:

  • Individuele therapie: 95 euro per sessie.
  • Relatietherapie kort: 115 euro per sessie.
  • Relatietherapie lang: 150 euro per sessie.
  • Buiten kantoortijden reken we een extra tarief van 20 euro.

Afzeggen

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het minimaal 24 uur van tevoren weten, dan kan iemand anders nog worden ingepland. Ben je te laat met afzeggen of kom je niet op de afspraak opdagen dan wordt een no-show bedrag in rekening gebracht.

Stem het af met je verzekeraar

Therapie bij Psychologen Rotterdam wordt nooit uit de basisverzekering vergoedt. Daardoor hoef je nooit je eigen risico aan te spreken.

Wel is er in sommige gevallen een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering. Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding vanuit het aanvullende pakket. De verschillen kunnen groot zijn: van een gedeeltelijke vergoeding tot helemaal niets. Om zeker te weten welke regeling jouw verzekeraar hanteert, is het verstandig om dit vooraf even na te vragen.

Het is belangrijk de overweging te maken of je -wanneer het niet vergoed wordt- bereid bent in jezelf te investeren. Ook bij psychologen die wél vergoed worden vanuit de basisverzekering heb je kosten: het kost namelijk eerst je eigen risico.

Contact Psycholoog Rotterdam

Wil je weten wat wij voor voor je kunnen doen of heb je vragen? Neem contact op met onze praktijkassistente van Psyned. Je krijgt persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie. Er kan indien gewenst meteen een afspraak worden gemaakt.  Zo ben je snel geholpen. Bel naar 010 – 3070091.